Jo të gjitha acidet yndyrore omega-3 janë të njëjta
                    Studimet kanë treguar se acidet yndyrore omega-3 që kanë origjinën nga peshku, kanë efekt më të mirë në parandalimin e kancerit të gjirit në krahasim me acidet yndyrore omega-3 që gjenden në vajin e...                
                
            Çaji i mëndafshit të misrit dobëson
                    Misri, në veçanti mëndafshi i misrit që gjendet në frut në formën e fijeve të holla dhe të mëndafshta, konsiderohet si një agjent i testuar dhe i padëmshëm i humbjes së peshës.
Përveç që siguron...                
                
            Doza ditore e frutave të thatë
                    Frutat e thata janë të pasura me yndyrna të shëndetshme dhe përfaqësojnë ushqim për trurin dhe zemrën. Këtu bëjnë pjesë lajthitë, bajamet, fistikët, arrat, kikirikët...
Për shëndet të mirë këshillohet që të hani një grusht...                
                
            Lakra kineze – më e shëndetshme kur konsumohet e freskët
                    Lakra kineze (lat. chinensis ose Brassica pekinensis) është perime me gjethe jeshile, e pasur me shumë nutrientë të rëndësishëm, si dhe vitamina, minerale, karotenoide... Tradita e kësaj perimeje është të paktën 6 000 vjeçare....                
                
            Vetitë shëruese të koprës
                    Kopri (Anthum graveolens) është barishte mesdhetare. Origjinën e ka nga Persia dhe nga pjesa lindore e Indisë, por gjithashtu kultivohet edhe në pjesën jugore të Evropës. Pjesët shëruese të koprës janë gjethet dhe lulet,...                
                
            Kajsitë dhe kumbullat e thata – ilaç natyral për forcimin e imunitetit
                    Kajsitë janë fruta me pak kalori, të pasura me vitamin A, B2, B3 dhe C, përmbajnë magnez 10 herë më shumë se frutat tjetër, janë të pasura me kalcium, hekur, karoten... Pa marrë parasysh nëse...                
                
            Fiqtë nxisin shëndetin e mirë dhe ndihmojnë në problemet e shumta shëndetësore
                    Fiku është frut i cili është i disponueshëm gjatë gjithë vitit në formën e thatë, ndërsa të freskët dhe të papërpunuara mund ta konsumojmë vetëm gjatë muajve të verës. Ky frut jashtëzakonisht i shëndetshëm...                
                
            Të gjitha avantazhet e perimeve rrënjore
                    Perimet janë thelbësore për ushqyerje cilësore dhe të ekuilibruar. Të njohura për pjesën e trashë që rritet nën tokë, perimet rrënjore janë të pasura me materie ushqyese të ndryshme dhe përfitime shëndetësore.
Të gjithë e...                
                
            Si të bindni një adoleshent të hajë më shumë perime?
                    Nxënësit e shkollave të mesme preferojnë perimet, të cilat kanë një përzierje të erëzave bimore, në krahasim me perimet, të cilat kanë vetëm vaj dhe kripë, sipas studimit të publikuar në revistën "Food Quality...                
                
            A është stevia zëvendësues i përsosur i sheqerit?
                    Stevia është barishte e cila nuk përmban kalori, por në të njëjtën kohë është 300 herë më e ëmbël se sheqeri. Kohëve të fundit, ajo është bërë mjaft e popullarizuar në mesin e diabetikëve...                
                
             
			 
		


























